Nahajate se na strani z novostmi.
Novosti

Pustovanje 2016

V torek 9.2. smo organizirali pustovanje za otroke. Slike so v galeriji (foto Meho).

Pustovanje 2014 Več ...

Pohod 6.2.

Nekaj slik s tretjega pohoda (foto Meho).

Pohod 6.2. Več ...

Sobotni pohodi

Decembra smo pričeli z organizacijo pohodov, ki so vsako prvo soboto v mesecu. Zbor je ob 9:30 pri turističnem kozolcu.Pohodi bodo organizirani na okoliške hribe in bodo trajali predvidoma tri ure. Slike prvega pohoda so v galeriji (foto Stane).

Pohod 2015 Več ...

Novi koši

V začetku meseca novembra smo postavili pet novih košev za smeti po vasi.  (foto Stane).

Pohod 2015

Delovne akcije v juniju

Junija smo organizirali kar nekaj akcij in nabavili tri nove klopi. Glavna akcija je bila 21.6. ko smo lepo uredili kraj in uredili tudi pomol na kopališču "Zajla". (foto Stane).

Pohod 2015 Več ...

VI. pohod po Tončkini poti na Sv. Vid.

V petek 1.5. smo organizirali VI. tradicionalni tradicionalni pohod po Tončkini poti na Sv. Vid in golaž pod kozolcem za vse pohodnike.Slike so v galeriji (foto Meho).

Pohod 2015 Več ...

Postavitev majnika 2015

V četrtek 30.4. smo organizirali okrasitev in postavijev majnika. Slike so v galeriji (foto Meho).

Majnik 2015 Več ...

Delovna akcija 2015

V ponedeljek 27.4. smo organizirali delovno akcijo "Očistimo Krško vas". Očistili smo okolico vitalnih objektov (avtobusna postaja, trgovina, spomenik, park pri cerkvi...). Pokosili smo obalo Krke pri mostu, posadili rože. Pripravili smo smreko za majnik. Na Zajli smo pobarvali klopi, očistili nove stopnice in zaščitili jekleno vrv pri stopnicah. Akcija je uspela, vendar smo bili tako pridni, da smo pozabili na fotografije. Naj pa zato navedem vse prisotne na akciji: Marjan in Vida Tomše, Miha in Stanka Radanovič, Marjan Dojer, Bojan in Martina Kolar, Nenad Boršić,  Iztok Ilc, Zvonko, Darja in Andraž Lopatič, Niko in Frida Perkman, Marija Prah, Mojca Lovše, Jana Nikolić, Irena Bausovac, Jože Novak, Mila Poldan, Milan Cvetkovič, Jožica Piltaver, Jana Vojanović ter Jasmina in Stane Ilc ml.

Pustovanje 2015

V torek 17.2. smo organizirali pustovanje za otroke. Slike so v galeriji (foto Meho).

Maske 2015 Več ...

1964-2014 Praznovali smo 50 let

Proslava ob 50 letnici društva

Turistično društvo Krška vas je v nedeljo, 7.septembra praznovalo 50-letnico ustanovitve. Okroglo obletnico smo proslavili v dvorani KS, kamor smo povabili vse krajane, člane in somišljenike ter še živeče ustanovne člane. Med njimi je bil tudi ustanovni in prvi predsednik društva gospod Jože Prah iz Krške vasi. Njegovi vzorni zapiski so nam služili za pridobitev prvih informacij o društvu. Slovesnosti se je udeležil tudi župan občine Brežice  Ivan Molan in predsednica Občinske turistične zveze Branka Stergar.  

Predsednik TD Krška vas Stanislav Ilc ml. je orisal delo društva od ustanovitve do danes in poudaril, da je bilo TD Krška vas prvo turistično društvo v občini Brežice. Vsako leto znova člani pridno zlagamo kamenčke v nastajajoči mozaik in tudi po naši zaslugi je Krška vas lepa, urejena in čista. To pa opazi tudi komisija pri OTZ, ki nas vsako leto nagradi s priznanjem za lepo urejen kraj. Na uspehe društva smo zelo ponosni, saj smo z različnimi dejavnostmi aktivni skozi vse leto (po občnem zboru organiziramo pustovanje za otroke, sledi spomladanska čistilna akcija, izdelava zaključnega poročila, izdelava projekta za pridobivanje sredstev, postavitev majnika, pohod na Sv.Vid po Tončkini poti, zasaditev rož in zalivanje, podiranje majnika, izvajanje glavnega projekta, jesenska delovna akcija, jesensko druženje, poročilo Zavodu o izvedbi projekta, novoletna okrasitev in postavitev smreke.)

Prireditev je domiselno vodila domačinka Hana Jurečič, v kulturnem programu pa so sodelovali ravno tako domači izvajalci Kulturnega društva Ivan Kobal in domača skupina MAMS. Najzaslužnejšim posameznikom in društvom, ki so v minulih letih s svojim znanjem, dobro voljo in delom vložili veliko truda in svojega prostega časa v dejavnost turističnega društva,  smo podelili zahvale.

 Društvu smo zaželeli še mnogo let uspešnega dela in prijetnega druženja. Na koncu pa smo se vsi podružili pri turističnem kozolčku, kjer smo ob zvokih domačih harmonikarjev okusili Krškovaške dobrote.

 Slike so v galeriji (foto Meho).

50 let TD Več ...

Postavitev majnika 2014 in pohod po Tončkini poti na Šentvid

V torek 30.4. smo organizirali okrasitev in postavijev majnika. V sredo 1.5. smo organizirali 5. tradicionalni pohod po Tončkini poti na Sv. Vid in golaž pod kozolcem za vse pohodnike.Slike so v galeriji (foto Stane).

Majnik in pohod 2014 Več ...

Pustovanje 2014

V torek 4.3. smo organizirali pustovanje za otroke. Slike so v galeriji (foto Meho).

Pustovanje 2014 Več ...

Izlet 2013

V nedeljo 2.6. smo organizirali izlet v Škocjanske jame in Lipico. Slike so v galeriji (foto Meho).

Izlet 2013 Več ...

Pohod po Tončkini poti 2013

V sredo 1.5. smo organizirali 4. tradicionalni pohod po Tončkini poti na Sv. Vid in golaž pod kozolcem za vse pohodnike. Slike so v galeriji (foto Meho).

Pohod 2013 Več ...

Postavitev majnika 2013

V torek 30.4. smo organizirali okrasitev in postavijev majnika. Slike so v galeriji (foto Meho).

Majnik 2013 Več ...

Delovna akcija 2013

V soboto 27.4. smo organizirali hortikulturno prenovo in čistilno akcijo. Pod vodstvom vrtnarja smo uredili okolico pred trgovino. Slike so v galeriji (foto Meho).

Akcija 2013 Več ...

Pustovanje 2013

V torek 12.2. smo organizirali pustovanje za otroke. Slike so v galeriji (foto Meho).

Pustovanje 2013 Več ...

Tradicionalni pohod po Tončkini poti

V nedeljo 1.5. smo organizirali tradicionalni (tretji) pohod po Tončkini poti na Šentvid. Slike so v galeriji (foto Meho).

Pohod 2012 Več ...

Priprava in postavitev majnika

V petek 27.4. smo organizirali pripravo majnika, v ponedeljek 30.4. pa postavitev majnika. Slike so v galeriji (foto Meho).

Mlaj 2012 Priprava ...        Mlaj 2012 Postavitev ...

Očistimo Slovenijo - očistimo svet 2012

V soboto 24.3.2012 smo se priključili akciji "Očistimo Slovenijo". Udeležba je bila zelo dobra in s tem akcija zelo uspešna. Nekaj slik je v galeriji (foto Meho).

Očistimo Slovenijo 2012 Več ...

Zima 2012

Zima nas je letos presenetila z zelo nizkimi temperaturami. Krka je na večih mestih zmrznila in v soboto in nedeljo 12.2. in 13.2.2012 smo si nekateri privoščili drsanje na Krki. Nekaj slik je v galeriji (foto Stane).

Zima 2012 Več ...

Čistilna akcija na otoku

V nedeljo 21.8. smo organizirali čistilno akcijo na otoku nad mostom. Udeležba je bila zelo dobra. Slike so v galeriji (foto Meho).

Otok 2011 Več ...

Tradicionalni pohod po Tončkini poti

V nedeljo 1.5. smo organizirali drugi pohod po Tončkini poti na Šentvid. Slike so v galeriji (foto Meho).

Pohod 2011 Več ...

Čistilna akcija in postavitev majnika

V soboto 30.4. smo organizirali čistilno akcijo in postavitev majnika. Slike so v galeriji (foto Meho).

Mlaj 2011 Več ...

Maškarada 2011

V torek 8.3. smo pripravili maškarado za otroke. Nekaj slik je v galeriji (foto Stane).

Maškare 2011

Poplave v Krški vasi

V nedeljo, 19.9.2010 je Krška vas doživela katastrofalne poplave.  (foto Meho Tokić, Vlado Bogovič in Stane).

Poplave 2010

Videoposnetki MORS.

Poplave 2010

Otvoritev Tončkine poti na Šentvid

Prebivalci  Krške vasi že vrsto let za prvomajske praznike hodijo na Šentvid. Tako se je v Turističnem društvu Krška vas porodila ideja  o ureditvi pešpoti od Krške vasi do cerkve Svetega Vida.  Že obstoječo  pot  smo očistili in primerno označili, tako da je razpoznavna.  Poteka od Krške vasi skozi Velike Malence do Svetega vida po čudoviti pokrajini. Ponuja lepe razglede na Krško polje, bližnje in daljne hribe. Tako se razprostre pogled na hribovje Orlice z najvišjim Velikim vrhom (701m), na katerem je postavljen spomenik prvi samostojni slovenski valuti Tolar. Naprej pogled seže na Bohor (1023m) in  Kum (1220m). Če so vremenski pogoji  ugodni, se lepo vidijo celo Kamniško Savinjske Alpe. Od Krške vasi do vrha Šentvida je potrebna ena ura zmerne hoje. Pot smo ob prazniku dela, 1. maju, uradno odprli in prehodili člani TD Krška vas . Po uradnemu delu programa na Šentvidu smo se vrnili nazaj v Krško vas, kjer smo ob golažu in žlahtni kapljici nadaljevali prijetno druženje.

Pot je namenjena vsem ljubiteljem narave, ki hočejo narediti nekaj za svoje zdravje. Pohodnikom želimo veliko  lepih trenutkov na novi poti in pa seveda varen korak.

 Meho Tokić

Tončkina pot

Postavitev majnika

V petek, 30.4.2010 smo organizirali postavitev majnika. Nekaj slik je v galeriji (foto Meho).

Majnik 2010

Očistimo Slovenijo v enem dnevu

V soboto, 17.4.2010 je potekala akcija "Očistimo Slovenijo v enem dnevu". Nosilec akcije v naši KS je bilo naše TD. V akciji je sodelovalo preko 60 udeležencev, članov našega in drugih društev v KS in širše. Objavljamo izbor slik (foto Andrejka, Meho, Zdravka).

Očistimo SLO  Več...

Proslava ob dnevu žena

V soboto 6.3. je KUD Ivan Kobal organiziralo proslavo in zabavo ob dnevu žena. Nekaj slik je v galeriji (foto Meho).

Dan žena Več ...

Maškarada

V torek 16.2. smo pripravili maškarado za otroke. Nekaj slik je v galeriji (foto Ingrid).

Maškare 2010 Več ...

Razstava starih fotografij

19.12. smo organizirali razstavo starih fotografij Krške vasi, ki je trajala do 17.1.2010. Hvala vsem, ki ste prispevali fotografije (foto Boris).

Razstava  Več ...

Izlet v Prekmurje

V soboto 17.10. smo organizirali izlet v Prekmurje. Ogledali smo si grad-muzej v Lendavi, vinotoč Urisk, tropski vrt Ocean Orhids, lončarski muzej na prostem v Filovcih in turistično kmetijo Puhan.

Izlet Prekmurje Več ...

Čistilna akcija

V soboto 16.5. smo organizirali čistilno akcijo. Hvala vsem za udeležbo.

Dan žena Več ...

V ponedeljek 25.5. (na dan mladosti) smo dokončali postavitev igral pri športnem igrišču. Želimo, da bi otroci uživali, seveda pa je uporaba igral na lastno odgovornost.

Akcija igrala Več ...

Postavitev majnika

V četrtek, 30.4.2009 smo organizirali tradicionalno postavljanje majnika.

Majnik Več ...

Praznovanje od dnevu žena

V soboto, 7.3.2009 je KUD Ivan Kobal iz Krške vasi organiziralo proslavo ob dnevu žena. Povezovalka programa je bila Klavdija Kerin. Nastopali so otroci pod mentorstvom Darje Avguštin, Harmonikarska skupina pod vodstvom Roka Kržana, Moški pevski zbor ter Oktet Kranjci. Proslavo je popestril humoristični vložek predsednika društva Franca Jurečiča.

Dan žena Več ...

Maškarada

V torek, 24.2.2009 smo organizirali pustno rajanje za otroke. Za maske smo pripravili prigrizek in nagrade, Vladka Omerzu pa je organizirala nekaj iger za otroške maske. Čeprav smo imeli nekaj težav z ozvočenjem, smo uspeli izpeljati tudi karaoke.

Maškerada Več ...

Izlet v Ajdovščino in Italijo

V soboto, 29.11.2008 je KS Krška vas organizirala ogled čistilne naprave v Ajdovščini ter ogled znamenitosti v Gorici in Italiji. Povabljeni so bili tudi člani PGD, KUD Ivan Kobal, TD ter ŠD Krška vas. Ogledali smo si delovanje čistilne naprave v Ajdovščini, izvir reke Hubelj, Goriški grad ter vojaško pokopališče iz prve svetovne vojne. Ob italijanski obali smo si ogledali grad in park Miramare. Nato je sledil ogled ponovnega izvira reke Reke, ki v Sloveniji ponikne, v Italiji pa ponovno izvira. Zaključek z večerjo je bil na Kmečkem turizmu Arkade - Cigoj, kjer nas je postregla vinska kraljica.

Ajdovščina Več ...

 

Izlet na Pokljuko

V soboto, 18.10.2008 smo organizirali dvodnevni izlet na Pokljuko. Najprej smo si ogledali Škofjo Loko, pod vodstvom domačinke Mane Veble. Za tem nas je pot vodila čez Železnike in Soriško planino do Bohinjske Bistrice, od tam pa smo se povzpeli (z avtomobili) na Pokljuko. Pričakala sta nas domačina Jože in Majda Gumzej, ki sta nas prijazno popeljala do Planine na Šeh, kjer smo prenočili. Po zajtrku smo se odpravili na vsem znane Zajamnike, od tam pa do Koče na Uskovnici in Gumzejeve domačije. Po kosilu smo se spustili do Bohinja ter se mimo Bleda odpravili domov. Zahvalil bi se Gumzejevim za prijazen sprejem in prijetno druženje ter ga. Veble za vodenje po Loki.

Akcija Več ...

Srečanje krajanov

V nedeljo, 24.8.2008 je KS Krška vas v sodelovanju z GD, ŠD in TD organizirala srečanje vaščanov.

Akcija Več ...

Srečanje harmonikarjev

V nedeljo, 22.5.2008 je KUD Ivan Kobal iz Krške vasi organiziralo 2. srečanje harmonikarjev.

Akcija Več ...

Postavitev majnika

Akcija Več ...

Postavitev majnika 30.4.2008 (Meho, April 2008).

Čistilna akcija

Akcija Več ...

Čistilna akcija 26.4.2008 (Meho, April 2008).

Pustovanje

Pustovanje Več ...

Na pustni torek, 5.2.2008 smo organizirali pustovanje za otroke. Otroci so se zabavali ob prigrizku, glasbi in nagradah.

Zimska idila

December Več ...

Zimska idila Prazniki so za nami. Postavili smo smreko pred trgovino in okrasili kozolec. Želimo Vam vesel Božič in vse najboljše v letu 2008.

Slavnostni koncert

KD Ivan Kobal Več ...

80 letnica KD Ivan Kobal V soboto, 15.12.2007 je KD Ivan Kobal organiziral slavnostni koncert ob 80 letnici ustanovitve in delovanja društva. Oglejte si tudi vabilo s programom.

Izlet na Primorsko

Piran Več ...

Izlet na Primorsko v soboto, 20.10.2007 smo organizirali za svoje člane izlet-ekskurzijo na Slovensko Primorje. Ogledali smo si Sečoveljske soline, Piran, Turistično kmetijo Kortina, ter grad Socerb.

Srečanje krajanov

Srečanje krajanov Več ...

V nedeljo, 19.8.2007 je KS v sodelovanju z PGD, ŠD in TD organizirala športno zabavno srečanje krajanov.

Delovna akcija

Delovna akcija Več ...

V četrtek, 26.4.2007 smo organizirali čistilno akcijo "Moja dežela - čista in prijazna". Hvala vsem, ki ste se je udeležili. Nekaj slikic se že nahaja v galeriji.

Majnik

Majnik Več ...

Postavitev majnika - V ponedeljek, 30.4.2007 smo organizirali postavitev majnika pri turističnem kozolcu.

 
Copyright TD Krška vas 2008. Design by Amir.